Yleisinfo

Harjoitusten seuraaminen

Harjoituksia voi seurata katsomosta, kahviosta tai hallin käytävältä. Kaukaloon nojaaminen harjoitusten aikana on kielletty turvallisuussyistä. Harjoituskaukalon penkit ovat tarkoitettu vain urheilijoille ja valmentajille.Näin takaamme urheilijoille treenirauhan ja valmentajille työrauhan.

Vanhemman rooli

Kannustaminen ja läsnäolo on urheilijalle tärkeää. Vanhemman täytyy myös antaa urheilijalle tarvittaessa tilaa ja muistaa, että vanhempi ei ole valmentaja. Valmennuksillisista asioista tulee aina keskustella ensin valmentajan kanssa, jotta urheilijan urapolku ja harjoittelu ova mielekästä.

Vaatetus

Urheilijalla tulee olla harjoituksissa urheiluun  soveltuva vaatetus. Vaatteiden tulee olla joustavat ja mielellään mahdollisimman inhon myötäiset urheiluun tarkoitetut vaatteet. Liika kangas ja toppaukset ovat riskitekijöitä jäällä. 

Kilpaurheilijalla tulee olla kilpailuissa valmentajan hyväksymä kisapuku. Kilpailuissa käytettävistä seura-asuista sovitaan erikseen. 

Kypärä/turvapanta

Luistelukoululaisen tulee käyttää jäällä kypärää tai lajiliiton hyväksymää turvapantaa. Kypärän on hyvä olla istuvuudeltaan napakka ja ilman kehikkoa. Muissa ryhmissä kypärän sijasta voidaan käyttää turvapantaa.

Hiukset

Hiukset tulee olla kiinni harjoitusten ajan. Mikäli hiukset ovat lyhyet tulee ne huolitella asianmukaisesti esimerkiksi pannalla. Vapaasti liikkuvat hiukset ovat riskitekijä jäällä ja vaikuttavat harjoittelun turvallisuuteen

Luistimet

Luistimien tulee olla nilkkaa vahvasti tukevat. Luistelukoululaisella luistinpiikeillä ei ole merkitystä. Mukaan voi tulla myös hokkareilla. 

Harrasteurheilijalle suositetaan vahvasti taitoluistinten hankkimista turvallisuuussyistä. Luistin tukee nilkkaa oikealla tavalla ja ehkäisee vammojen syntymistä.

Kilpaurheilijalla tulee olla kilpaurheiluun soveltuva, oman taitotason ja ikäluokan mukainen luistin. Ilman asianmukaisia luistimia ei voi osallistua ryhmän toimintaan turvallisuussyistä. 

Oheisharjoittelu

Oheisharjottelussa jokaisella urheilijalla tulee olla urehiluun soveltuvat vaatteet. Kenkien tulee olla jalkaa tukevat ja liikuntaan sopivat. Esimerkiksi talvikengät eivät sovellu oheisharjoitteluun.